Verlof en reiskosten op werk

Categorie: Financieel Vervoer

Verlof opsparen

Heb je op werk meer verlof dan je eigenlijk nodig hebt? Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid onverbruikte verlofdagen uit te betalen; het gaat dan specifiek om bovenwettelijke dagen. Door ze een paar jaar te laten staan kun je mooi wat loonsverhogingen mee pakken. Beter dan sparen bij de bank!

Let wel op dat bovenwettelijke dagen soms verlopen na 5 jaar en er een limiet gesteld kan zijn aan het aantal dagen dat je mag verkopen per jaar. Controleer dit in je CAO.

Verlof kopen

Ben je juist erg gesteld op je vrije tijd? Verlof kopen kan soms ook slim zijn als je die mogelijkheid hebt.

Veel bedrijven betalen namelijk een gefixeerde reisvergoeding berekend over het gehele jaar. Iedere dag dat je niet werkt bespaar je flink wat benzine terwijl je nog wel de reiskostenvergoeding vangt.

Als je wat verder van werk woont zou je bijna kunnen zeggen: 10 dagen halen, 9 betalen.

Minimaliseer verlof in de winter

Om stookkosten te besparen is het slim om de koudste dagen van het jaar op werk te verblijven.

Reiskosten reduceren

Woon je op korte afstand van je werk? Ga dan eens met de fiets. Wonen er collega’s in de buurt? Overweeg dan eens te gaan carpoolen.

Slim reiskosten claimen

Een treinkaartje voor een afstand van 100km kost ongeveer 15€; terwijl je met de auto 20ct per kilometer = 20€ zou kunnen krijgen. Ga je dus met de trein: declareer niet het kaartje maar de kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

6 − 4 =