Onbeperkte databundel

Categorie: Overige

Voor beginners maar ook voor gevorderde smartphone gebruikers kan het moeilijk zijn om het dataverbruik in te schatten. Met de duizenden nieuwe apps die ieder jaar op de markt worden gebracht worden de functionaliteiten van de smartphone steeds verder uitgebreid. Dit geldt niet alleen voor de functionaliteiten maar ook voor het dataverbruik. Iedere keer dat je internet gebruikt op de smartphone verbruik je data. Verschillende activiteiten op de smartphone leiden tot een verschillend verbruik van de hoeveelheid data. Een tekstbericht versturen via Whatsapp verbruikt bijvoorbeeld niet veel data maar een film streamen via Netflix wel.

Databundel kiezen

Terwijl er jaren geleden bijna alleen naar belminuten en sms’jes gekeken werd gaat het nu voornamelijk om de databundel. De databundel is de maximale limiet van de hoeveelheid data dat verbruikt kan worden. Een databundel van 1GB betekent dat er niet meer dan 1GB data verbruikt kan worden. Als er meer verbruikt wordt dan 1GB data dan wordt er voor het internetten buiten de bundel extra kosten gerekend of de snelheid wordt verlaagd zonder extra kosten.

Geld besparen met een onbeperkte databundel

Er zijn verschillende providers die een onbeperkte databundel aanbieden. Met deze onbeperkte databundel kun je geld besparen. Dit komt doordat je nooit buiten-de-bundel kosten hebt als je over de datalimiet gaat. Een hoge telefoonrekening doordat je teveel data verbruikt hebt is dan verleden tijd. Let goed op bij welke provider je het smartphone abonnement afsluit. Volgens Sim-only-internet.nl is een onbeperkte databundel alleen verkrijgbaar bij T-Mobile, Vodafone, Robin Mobile en Tele2. Bij deze providers betaal je niet voor internetten buiten de bundel. De snelheid wordt enkel verlaagd naar 64Kb/s maar hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit betekent dat je buiten de bundel traag internet op de smartphone hebt maar het is volledig gratis.

Meting van data

Het meten van de data die verzonden en ontvangen wordt gebeurt in kilobytes, megabytes en gigabytes. Een kilobyte is de kleinste hoeveelheid van deze drie. 1024 kilobytes staan gelijk aan 1 megabyte. Een gigabyte is de grootste hoeveelheid van de drie. 1GB staat gelijk aan 1024MB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =