Alles-in-1 voordeel

Categorie: Overige

In dit artikel worden de voordelen van een alles-in-1 pakket op een rijtje gezet.

Wat wordt verstaan onder alles-in-1?

Alles-in-1 is het combineren van verschillende (digitale) diensten: internet, televisie en telefonie. Vroeger was het heel gebruikelijk dat deze diensten bij verschillende aanbieders werd afgenomen. Tegenwoordig is de grens tussen deze verschillende diensten echter steeds meer vervaagd. Enkele voorbeelden: bellen kan via internet (Skype), TV programma’s zijn op de iPad beschikbaar via apps en internetten (bijvoorbeeld Youtube) kan ook op de TV. In deze optiek is het niet meer dan logisch dat providers deze diensten zijn gaan bundelen.

Een andere trend die hiermee samenhangt is cloud-computing. Hiermee wordt bedoeld dat gebruikers hun media (foto’s, videos, muziek, contactpersonen) altijd en overal tot hun beschikking willen hebben. Deze data wordt online (in ‘the cloud’) opgeslagen. Wel zo handig dus als je op al je apparatuur internet verbinding hebt.

In Nederland heeft inmiddels meer dan 3 kwart van de consumenten een alles-in-1 pakket en qua populariteit zit hier nog steeds een stijgende trend in. In Belgie is dat aantal lager. Dat heeft te maken met de lagere beschikbaarheid aan snellere internetverbindingen (bijvoorbeeld glasvezel-netwerken) en het feit dat smartphones nog niet zo wijdverbreid zijn als in Nederland. Breedband internet is overigens wel ruim beschikbaar en verspreid, maar voor de toekomst zijn er zeker nog investeringen nodig.

Wat zijn de voordelen van een alles-in-1 pakket?

  • Korting voor het afnemen van meerdere diensten bij 1 aanbieder. Vaak zijn verschillende combinaties mogelijk, bijvoorbeeld internet+tv of internet+tv+telefonie. Door diensten te combineren valt maandelijks dus geld te besparen.
  • Alles overzichtelijk op 1 factuur; slechts een enkele incasso. Prettig dus om je financiele overzicht te behouden.
  • Slechts 1 helpdesk als aanspreekpunt voor vragen of problemen.
  • Vaak een verbetering in internet snelheid en beeldkwaliteit op TV (HD).
  • Meer beschikbare zenders, al dan niet optioneel als aanvullend pakket. Er is veel variatie in pakketten waardoor deze perfect naar behoefte zijn af te stemmen.
  • Extra mogelijkheden bovenop het standaard pakket. Via interactieve TV kun je films huren, series kijken en gemiste uitzendingen bekijken. Alles on-demand; ofwel wanneer de gebruiker dat wil. Pauzeren en terugkijken wanneer dat uit komt. Los van deze voordelen is huren on-demand ook nog eens vele malen goedkoper dan het kopen van een DVD of Blueray; vaak belanden deze na 1x kijken toch maar in de kast, wat zonde van het geld is.
  • Gebruik van wifi-hotspots; waardoor je ook buiten huis online blijft.

Vaak zie je dat consumenten bij losse providers aangesloten blijven uit gewenning. Het kost teveel moeite om aan te passen; denken ze. Uit bovenstaande voordelen blijkt echter dat overstappen en bundelen wel degelijk de moeite is, al is het alleen al om de flinke kostenbesparing.

Welke bedrijven bieden alles-in-1 pakketten aan?

Met de ontwikkelingen van internet de afgelopen jaren zijn ook de traditionele rollen van telefonie- (bvb KPN) of kabelproviders (bvb UPC) sterk veranderd.
Alle providers bieden inmiddels mogelijkheden diensten te combineren. Alles-in-1 pakketten worden onder andere aangeboden door Ziggo, UPC en KPN. Vergelijk ze eens om de voordeligste deal te regelen. Lees ook reviews en ervaringen om een idee te krijgen van de te verwachten service.

Het afsluiten van een pakket kan gewoon online; simpel en snel. Bovendien zijn online vaak allerlei mooie aanbiedingen en kortingscodes te vinden.

Alles-in-1 pakketten zijn niet meer weg te denken uit hun diensten portfolio en de mogelijkheden breiden nog steeds uit. Denk bijvoorbeeld aan het live meespelen van een TV quiz via de iPad. Ook op gebied van reclame zal nog de nodige innovatie moeten komen; een traditioneel reclameblokje is nu immers eenvoudig te skippen. Gezien de snelle ontwikkelingen is het belangrijk om met enige regelmaat aanbiedingen in de gaten te houden. Ook nuttig voor wie reeds een alles-in-1 pakket heeft, want wie weet levert een overstap direct voordeel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

elf + vijf =