Zelf wasmiddel maken

Categorie: Kleding Verzorging

Wasmiddel is meestal één van de duurste producten in de supermarkt. Het is even een uitdaging maar zelf wasmiddel maken is helemaal niet zo moeilijk en kost niks. Wat je nodig hebt is het volgende, en zijn allemaal te koop in de supermarkt:

16 gram Sunlightzeep
16 gram Huishoudsoda
Een eetlepel schoonmaakazijn

Rasp de Sunlightzeep in een pannetje en voeg hier een halve liter water aan toe. Verhit het en blijf lekker roeren tot dat het is opgelost. Zodra de Sunlightzeep is opgelost voeg je de huishoudsoda er aan toe. Voeg er nog een halve liter heet water aan toe, even roeren en klaar!

Giet het vervolgens over in wat plastic bakjes, en laat het een nachtje staan. De volgende ochtend is het veranderd in een glibberig goedje en is het klaar voor gebruik!

Voor gebruik schep je gewoon een wasbolletje vol met je zelfgemaakte zeep en leg je het in de wasmachine tussen je vuile kleren. Je kan het gebruiken voor de witte, gekleurde én donkere was.

De producten die je nodig hebt om je eigen zeep te maken zijn zeer goedkoop en als je het even narekent kom je ongeveer op 10 cent per liter zeep. Vergelijk dat meer eens met de flessen in de supermarkt!

Let wel op dat je een wasmachine hebt die waarbij de wastrommel van RVS is gemaakt! Het soda kan namelijk aluminium ernstig beschadigen. Kijk dus even goed in de handleiding van je wasmachine!

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =