Zorgverzekering 2018 – welke wijzingen vinden er plaats?

Categorie: Financieel

zorgkostenOp gebied van zorg willen er nog wel eens flinke wijzigingen plaatsvinden. Daarnaast kun je maar enkele maanden per jaar overstappen van zorgverzekering. Hierna zit je meteen een jaar aan je nieuwe premie vast.

Je zorgverzekering vergelijken kan je jaarlijks dus veel geld besparen. Hieronder een opsomming van de wijzingen waar je in 2018 rekening mee moet houden.

Premie zorgverzekering 2018

Voor 2018 dienen zorgverzekeraars uiterlijk 12 November 2017 hun nieuwe premies bekend gemaakt te hebben. Wees er dus op tijd bij!

Redenen om je zorgverzekering te vergelijken:

  • De verwachting is dat de nominale jaar premie gemiddeld ongeveer 70 euro zal stijgen. Dit verschilt per zorgverzekeraar. De stijging is een gevolg van duurdere medicijnen, uitbreiding van het basispakket en buffers die verzekeraars aan dienen te houden om tegenvallers op te kunnen vangen.
  • Dekkingen en voorwaarden kunnen gewijzigd zijn.
  • Het eigen risico wordt tot slot nog wel eens aangepast. Voor 2018 is besloten dat het verplicht eigen risico gelijk blijft (385 euro).

Overigen wijzingen 2018

Ziektekosten vergelijken beperkt zich niet tot de zorgpremie. Wil je bijvoorbeeld weten wat het verschil in kosten ten opzichte van 2017; neem dan ook onderstaande wijzigingen mee:

  • Langere inkomens ontvangen een compensatie in de vorm van een hogere zorgtoeslag. (131 euro)
  • Inkomensafhankelijke bijdrage van 6,65 naar 6,9 procent.
Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =