Uitvaartverzekering afsluiten

Categorie: Financieel

Uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet een bezigheid waar u naar uitkijkt. In Nederland is het niet verplicht om u te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart maar het is wel verstandig om dit te doen. Als u zich namelijk niet verzekerd blijven de nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter. En dat zou u niet willen lijkt ons. Voordat u een verzekering afsluit moet u een paar dingen voor uzelf op een rijtje zetten.

Welke uitvaartverzekering

Om te beginnen zou het heel makkelijk zijn als u in grote lijnen al weet wat uw uitvaartwensen zijn. Aan de hand van deze wensen kunt u namelijk de uitvaartverzekering afsluiten welke aan uw wensen voldoet. U moet zich een aantal vragen stellen. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een simpele of een uitgebreide uitvaart? Zijn er nog speciale wensen welke u uitgevoerd zou willen hebben? En zo zijn er nog wel enkele vragen te beantwoorden voordat u een keuze zult maken.

Door de wensen op papier te zetten komt u er ook achter of u een natura uitvaartverzekering wilt afsluiten of toch liever een kapitaal verzekering. Bij een natura verzekering bent u vezekerd tegen de producten en diensten van uw uitvaart. De nabestaanden hebben op deze manier weinig te regelen voor uw uitvaart. Als u echter kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering dan bouwt u een geldbedrag op. Dit kapitaal zal worden uitgekeerd nadat u bent overleden aan uw nabestaanden. Met dit kapitaal kunnen de nabestaanden naar een uitvaartverzorger gaan om samen de uitvaart te gaan regelen.

Uitvaartverzekeraars

Als u eenmaal weet welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten komt de vraag bij welke uitvaartverzekeraar ga ik dit doen. Er zullen al meteen enkele verzekeraars afvallen aangezien niet alle uitvaartverzekeraars zowel de kapitaal als de natura verzekering
aanbieden. In Nederland zijn 5 grote verzekeraars actief en deze hebben jarenlange ervaring in de uitvaartbranche. U weet dus dat u een verzekering afsluit bij een maatschappij waar uw uitvaart goed geregeld zal worden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Bij de keuze voor een bepaalde uitvaartverzekeraar is het belangrijk dat u de voorwaarden goed doorneemt en u wilt natuurlijk niet teveel betalen. Bij het lezen van de voorwaarden moet u erop letten of de kinderen bijvoorbeeld gratis zijn meeverzekerd. Of dat de verzekeraar een wachttijd hanteert.

Een uitvaartverzekering vergelijken doet u dus op zowel de voorwaarden als de premie. Neem even goed de tijd als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Als het goed is sluit u deze verzekering maar eenmaal in uw leven af.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =