Vakantie op tijd boeken

Categorie: Vakantie

Iedereen kent natuurlijk de scherp geprijsde lastminute vakanties, maar juist ook door een vakantie ruim van tevoren te boeken kun je vaak flinke kortingen krijgen. Dan praat je over ongeveer een half jaar van tevoren.

Verschillende tour-operators en vakantiewebsites bieden vaak “vroegboekkorting” aan; zowel op zonvakanties als wintersport. Overigens is het niet zo dat vroegboekkorting uitsluitend op pakketreizen wordt gegeven. Zo kom je bijvoorbeeld ook wel eens goedkope vliegtickets of treinreizen tegen.

Veel mensen weten ver van tevoren wanneer ze vrij hebben; bijvoorbeeld omdat er collectief verlof is binnen het bedrijf waar ze werken, of omdat ze rekening houden met de schoolvakantie van de kinderen.

Des te meer reden dus om gewoon op tijd over de vakantie na te gaan denken en zodoende een flinke korting in je zak te steken. Een eurotje of 100 a 200 is niet ongewoon op een retourtje.

Hou er tot slot rekening mee dat vroeg boeken geen “laagste prijs garantie” is. Het kan zomaar het geval zijn dat de prijzen last minute alsnog flink verlaagt worden, bijvoorbeeld omdat de bestemming impopulair blijkt te zijn. Voor de touroperator is het natuurlijk gunstig om het hotel of vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen, desnoods door er nog ff een flinke korting tegenaan te gooien.

Conclusie

Vroeg boeken blijft een beetje speculatief, want uiteindelijk is het vraag en aanbod dat de prijs bepaalt. Aan de andere kant is de kans dat je last minute goedkoper uit bent wel heel erg klein.

Door vroeg te boeken heb je dus een goede kans op de laagste prijs en bovendien nog volop keuze uit bestemmingen en hotels.

Heb je totaal geen voorkeur qua bestemming? Dan zou je uiteraard wel een last minute kunnen overwegen.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

19 − een =