Kinderfietsen online bestellen

Categorie: Kinderen

kinderfietsWie voordelig een nieuwe kinderfiets wil kopen doet er slim aan eens online te oriënteren. Uit onderzoek van de consumentenbond (Mei 2017) blijkt dat de prijs van online fietsen tot 9% onder de gemiddelde prijs ligt. Bij stenen fietsenwinkels betaal je 9-16% boven het gemiddelde. Bij sommige populaire merken is het verschil tussen de hoogste en laagste aanbieder bijna 30%.

Levensduur kinderfietsen

Kinderfietsen gaan logischerwijs minder lang mee dan fietsen voor volwassenen; alleen al gezien het feit dat kinderen soms snel kunnen groeien. Een eerste kennismaking met fietsen zijn respectievelijk loopfiets, driewieler of zijwieltjes. Daarna volgen kinderfietsen die qua maat passen bij verschillende leeftijdsgroepen. Ook verzekeraars rekenen vaak korte afschrijvingsperiodes voor kinderfietsen, bijvoorbeeld: 4 jaar voor een kinderfiets ten opzichte van 10 jaar voor een kwalitatieve fiets voor volwassenen. Logisch dus om een zo voordelig mogelijke deal te zoeken. Na het verstrijken van de levensduur heb je natuurlijk een veel grotere kans er nog een goede prijs voor terug te pakken op bijvoorbeeld marktplaats.

Online kinderfietsen vs 2e-hands

Is het dan ook slim gewoon een 2e-hands fiets te kopen? Zeker niet, want dit is niet per definitie het voordeligste. Kinderfietsen worden vaak intensief gebruik; opknappen kost dus nieuwe onderdelen + tijd. Als er visueel geen gebreken zijn heb je simpelweg ook kans op korte termijn met reparaties geconfronteerd te worden. Los van dat is voor veel mensen veiligheid een belangrijk argument. Bij een nieuwe fiets geen gebreken aan ketting of remmen. Een nieuwe doch goedkope online kinderfiets blijft dan dus een interessante optie. Zelfde geldt voor een fietshelm; immers weet je niet wat ermee gebeurd is / of de demping nog goed is.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =