Gratis uitstapjes

Categorie: Vakantie

Verveel je je een keer in het weekend of in de vakantie en heb je geen zin om geld uit te geven? Er zijn genoeg uitstapjes die je gratis kan doen.

Je kan bijvoorbeeld naar het strand gaan, een recreatieplas of ander mooi natuurgebied bezoeken. Zin in iets actiefs? Er zijn genoeg buitensporten te verzinnen op genoemde plaatsen. Met kinderen zou je een speeltuin kunnen bezoeken.

Verder zou je kunnen kijken of er leuke steden of dorpen in de buurt liggen. Vaak wordt er gedurende het jaar van alles georganiseerd. Kijk bijvoorbeeld op de lokale vvv-website voor gratis evenementen (bvb braderie) en festivals. Vermijd ook dure terrassen; in het park zit je immers gratis en vaak net zo sfeervol. Daarnaast zijn er genoeg bankjes te vinden op mooie plekken in de stad. Eten en drinken kun je gewoon van thuis meenemen.

Behoefte aan wat rustigere activiteiten? Dan kan een bibliotheek uitkomst bieden. Lekker lezen in een andere ambiance dan thuis. Sommige musea kosten ook vrijwel niks. Noteer alvast het museumweekend in je agenda; dan betaal je vaak niks.

Denk tot slot aan het vervoer. Ga je niet al te ver weg? Ga dan uiteraard niet met de auto, maar lekker wandelen of fietsen; kost niks en bovendien goed voor je gezondheid.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 thoughts on “Gratis uitstapjes

 1. Lorena

  Wat dacht je van ons Tielse Appelpop?
  Elk jaar weer gratis en super leuke grote artiesten die er op treden. Is elk jaar weer een evenement om naar uit te kijken.

  Reply
 2. Sebastiaan

  Bij ons in het dorp wordt echt super veel georganiseerd. Brabantse gezelligheid.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 + 16 =