Gratis reizen

Categorie: Vakantie Vervoer

Wil je 100% besparen op je reiskosten? Dan is de oplossing eenvoudig: ga lopen, fietsen of liften. Ben je student? Dan heb je natuurlijk ook nog het geluk van een studenten OV-kaart; lekker gratis reizen door Nederland.

Als je van een stevige wandeling houd kun je in een paar uur best wel een flinke afstand afleggen. Op een rustig tempo loop je ongeveer 5km per uur; 15 km is dus 3 uurtjes lopen. Houd er wel rekening mee dat je dezelfde afstand misschien weer terug moet.

Ga je verder van huis? Pak dan de fiets. Gemiddeld fiets je 18km per uur. Op een dag kun je dus met gemak tientallen kilometers afleggen. Heb je een paar weken vrij in de vakantie? Dan komt zelfs een bestemming als Frankrijk makkelijk binnen bereik. Gewoon een kwestie van de afstand opdelen in allemaal kleine stukjes en je reis over meerdere dagen uitsmeren. Het leuke is dat je op deze manier enorm veel van de omgeving ziet.

Ben je wat minder sportief ingesteld of wil je gewoon wat sneller op je bestemming zijn? Dan kan liften een optie zijn. Het is misschien even wennen, maar het zal je verbazen hoe makkelijk dit gaat. Bovendien leer je op deze manier allerlei leuke mensen kennen. Probeer een route te kiezen waar veel verkeer over gaat; beperk je vooral tot snelwegen en autowegen om de kans te vergroten. Het beste kun je liften bij een benzinestation of wegrestaurant; voor de automobilist is dat een veilige plaats om te stoppen. In Nederland bestaan daarnaast zelfs diverse officiële liftershaltes.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 thoughts on “Gratis reizen

  1. Jos

    In mn studententijd wel eens gelift; op een gegeven moment zaten we bij iemand in de auto die volgens mij zo stoned als een garnaal was. Zo nu en dan dus rare types…

    Reply
  2. Dirk

    Zo ben ik wel eens naar zuid-Frankrijk gelift. Ging eenvoudiger dan verwacht; 2 a 3 dagen naar ik me herinner. Terug hebben wel alsnog gewoon het vliegtuig gepakt, haha, moe van vakantie.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =