Gratis kamperen

Categorie: Vakantie

Ben je avontuurlijk ingesteld en neem je genoegen met niet al te veel luxe? Dan kan vrij kamperen allicht een keer leuk zijn.

Zowel in Nederland (zie: staatsbosbeheer) als België (zie: agentschap voor natuur en bos) heb je verschillende locaties waar je gratis een tentje neer mag zetten. Normaal gesproken is wildkamperen verboden, houd je dus aan de aangegeven locaties welke aangeduid zijn met bordjes.

Naast de locatie zijn er nog wat regels waar je je aan dient te houden. Zo is open vuur niet toegestaan, moet je je rommel opruimen en mag je maximaal maar enkele dagen verblijven op de aangegeven plaats. Daarnaast is het aantal staplaatsen / tentjes per locatie beperkt.

Je vindt de kampeerterreinen vaak langs wandelroutes. Lekker rustig, want niet bereikbaar met de auto. Het mooie ervan is dat je je echt midden in de natuur bevind en heerlijk van de rust kan genieten.

In sommige Europese landen is wildkamperen wel legaal. Voorbeelden zijn Schotland en Turkije. In Noorwegen, Zweden en Finland eveneens, zei het onder voorwaarden (bvb het niet storen van omwonenden). In Spanje verschilt het per regio en in Zwitserland per kanton; zoek dit van tevoren dus goed uit. Soms dient toestemming gevraagd te worden aan de eigenaar van de grond, de lokale politie of de boswachter.

Tot slot is er nog de optie eens rond te kijken op couchsurfing netwerken. Hier bieden mensen soms gratis een stukje privé-grond aan om een tent op te zetten.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 thoughts on “Gratis kamperen

  1. Lieke

    Qua veiligheid zou ik me toch net iets minder op mijn gemak voelen dan een camping. Sowieso zou ik nooit langer dan 1 nacht blijven; anders zouden je spullen daar onbeheerd blijven liggen.

    Reply
  2. Pascalle

    Helaas ik ben niet van het kamperen, heb liever een warme hotel kamer. Maar in ieder geval bedankt voor de tip, mijn man is om haha

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =