Gratis een taal leren

Categorie: Studeren Vakantie

Snel en gratis een taal leren? Spendeer een paar maanden in het buitenland! Vaak zie je dat mensen die ‘in het diepe worden gegooid’, bijvoorbeeld omdat ze emigreren, de taal snel oppakken.

Ga je een niet al te lange periode; enkele weken of maanden bijvoorbeeld? Dan kun je allicht één of meerdere slaapplaatsen regelen via couch-surfing netwerken. Het mooie is dat je dan eenvoudig in contact komt met mensen die de taal al vloeiend spreken en jou goed op weg kunnen helpen.

Treed zoveel mogelijk in contact met locals en probeer van begin af aan alles in het buitenlands te verwoorden. Het kunnen heel eenvoudige situaties zijn; bijvoorbeeld het doen van boodschappen of wanneer je de weg aan iemand vraagt. Zelf op de heenreis kun je jezelf al wat trainen door te liften en zodoende al wat gesprekjes aan te knopen. Bespaar je gelijk op je reiskosten.

Uiteraard kun je je thuis vast wat voorbereiden door middel van zelfstudie (gratis op internet). Probeer in conversaties te vermijden de makkelijke weg van het Engels te pakken; tenzij dat uiteraard de taal is die je wilt leren. Buitenlanders die een beetje Engels beheersen zijn al snel geneigd je ook zo toe te spreken.

Nog een handigheidje is op alle voorwerpen in huis post-its te plakken met de buitenlandse woorden erop. Zo leer je snel een hoop woorden die dagelijks toepasbaar zijn. Als je een woord eenmaal weet kun je de post-it eraf halen.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 thoughts on “Gratis een taal leren

  1. Sammy

    Bedankt voor de tip, we gaan eind van het jaar een paar maanden naar spanje, als alles mee zit, dan zal ik deze tips zeker ten harte nemen!

    Reply
  2. Cynthi

    Ben helaas niet zo van de talen, maar wel een goede tip. Meestal neem ik gewoon een woordenboek mee op vakantie. (waar ik overigens wel een aantal woorden uit probeer te leren in het vliegtuig, zoals hallo en goedendag)

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + vier =