Gratis bankrekening bij bunq

Categorie: Financieel

Voor de meeste bankrekeningen betaal je enkele tientallen euro’s per jaar. De app bunq maakt het echter mogelijk om gratis te bankieren. Het mooie is dat je er een echt IBAN-nummer bij krijgt; je kan er dus echt je salaris op laten storten als je dat zou willen. Aanvragen kan binnen enkele minuten via de app.

Deels gratis

Rekening en overboekingen zijn gratis bij bunq. Voor sommige diensten dient echter wel betaald te worden; bijvoorbeeld het aanvragen van een betaalpas (kost eenmalig 9 euro; 4 jaar geldig), het opnemen van contant geld (80 cent) of een pin-betaling (4 cent).

Maak voor jezelf dus de afweging wat gunstiger is: een vast bedrag per jaar (zoals bij meeste reguliere banken) of betalen naar gebruik (zoals bij bunq).

 • Stel dat je gedurende het jaar 1x per dag pint; dan kost dat je bij bunq tegen de 15 euro per jaar (365 x 4 cent). Dat is nog altijd goedkoper dan de vele tientallen euro’s die je bij andere banken kwijt bent.
 • Contant geld opnemen is wel wat duurder, echter is de trend dat steeds meer betalingen digitaal zullen verlopen. Misschien heb je in de toekomst niet eens meer je pas nodig maar betaal je met je mobiel?
 • Overige voordelen

 • Een ander voordeel van bunq is het splitten van rekeningen. Ben je met vrienden naar het terras geweest en heb jij het volledige bedrag voorgeschoten? Stuur je vrienden dan een zogenaamde ‘request’. Het bedrag wordt dan netjes door het aantal personen gedeeld, waarna iedereen een verzoek tot betaling ontvangt. Je hoeft dus nooit meer eindeloos achter mensen aan te zeuren om jou terug te betalen; met het risico dat je dat op den duur gewoon vergeet.
 • Je kan onbeperkt gratis rekeningen aanmaken. Super handig als je met allerlei potjes wil werken. Bijvoorbeeld een rekening voor huishoudelijke spullen, een voor vakantie, een voor je hobby… Een handig hulpmiddel als je je inkomsten en uitgaven overzichtelijk wil houden. Zie ook het artikel inkomsten en uitgaven inzichtelijk maken.
 • Conclusie

  Een rekening bij bunq kan voordelig zijn voor iemand die weinig pint en nauwelijks contant geld opneemt. Vanwege de overige voordelen is het echter ook gewoon een handige app om naast je bestaande bankrekening aan te houden.

  Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  twaalf − 9 =