Goedkope vloer

Categorie: Huis

Wanneer je vloeren gaat leggen zijn er tal van opties die je kan vergelijken. Voorbeelden zijn: tegels, laminaat, houten, parket, tapijt, kurk of zeil. Al deze producten zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Het loont de moeite om dit alles goed te vergelijken, want qua kosten kun je het echt zo gek maken als je wil. Kijk in folders, op websites en bezoek ook altijd winkels om de uitstraling van het product goed te kunnen beoordelen.

Houd ook rekening met additionele kosten zoals een eventuele ondervloer. Een klein kostenverschil op een vierkante meter kan al een flink verschil zijn op je hele woning.

Mocht je een bovenverdieping hebben, dan kun je je afvragen of je daar wel de hoogste kwaliteit vloer neer zou moeten leggen. Je komt hier immers nauwelijks gedurende de dag, loopt er vaak zonder schoenen rond en je bent vrijwel de enige die de vloer ziet. De woonkamer mag logischerwijs wat mooier en slijtvaster zijn. Hier geldt vooral: goedkoop is duurkoop. Bespaar dus boven en investeer beneden. Let bij vloeren als laminaat ook goed op de ‘print’, want bij goedkoop laminaat herhaalt dezelfde opdruk zich meestal vaker.

Voor een zolder, bijkeuken/garage of studentenkamer (waar je slechts paar jaar verblijft) kun je nog lagere eisen stellen. Kijk ook eens rond op marktplaats; hier kun je voor een luttel bedrag restenpartijen of 2e hands vloeren van particulieren kopen.

Denk tot slot ook goed na over de ondervloer; typische factoren om rekening mee te houden zijn isolatiewaarde en geluidsdichtheid. Het is bijvoorbeeld fijn als je beneden niet iedereen boven je hoort lopen; op de bovenverdieping zou een kwalitatieve ondervloer in dat opzicht beter zijn.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

17 − 14 =