Goedkoop lenen met de minilening

Categorie: Financieel

We hebben allemaal wel eens behoefte aan wat meer financiële ruimte. De koelkast is defect, de auto moet naar de garage of die ene onbetaalde rekening moet nu toch echt betaald worden. Een klein bedrag lenen en het met 10 minuten op de rekening hebben staan is dan erg aantrekkelijk. Voor dergelijke leningen kan je een minilening aanvragen.

Minilening aanvragen

Als we aan geld lenen denken dan zal je in de meeste gevallen denken aan het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze leningen zijn er voor bedragen vanaf €2500,-. Maar zoals in de voorbeelden hierboven heb je zo nu en dan behoefte aan een bedrag tot maximaal 1000 euro. Hier is de minilening ideaal voor. Deze lening is er voor kleine bedragen welke je snel op je rekening gestort wilt hebben. Dagelijks maken er dan ook honderden mensen gebruik van de minilening als ze snel geld willen lenen.

Voorwaarden

Doordat je met een alleen kleine bedragen kunt lenen zijn de voorwaarden bij deze leenvorm ook erg soepel te noemen. Zo is het mogelijk om geld te lenen met BKR, je hoeft geen vaste baan te hebben en je kunt deze lening geheel online aanvragen. De minilening wordt om deze redenen ook wel lenen zonder gedoe genoemd.

Kosten

De laatste jaren is de minilening vaak negatief in het nieuws gekomen omdat er minilening aanbieders waren die torenhoge rentes en andere kosten berekenden. Tegenwoordig staan de minilening aanbieders onder toezicht van het AFM waardoor dit soort praktijken verleden tijd zijn. De rente over een minilening is door de lage rentestanden de laatste maanden enorm gedaald. Voor jou als consument is dit ideaal, je kunt nu een klein bedrag lenen met BKR en je hebt het met 10 minuten op je rekening staan.

Vergelijken

Ondanks dat de kosten van de minilening flink zijn gedaald, loont het nog steeds om de minileningen te vergelijken. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de rente maar neem ook de voorwaarden goed door. Het kan je een hoop geld besparen.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 + 14 =