Extra verdunnen

Categorie: Verzorging

Producten als shampoo, handzeep en conditioner bestaan vaak voor het grootste deel uit water. Waarom niet wat meer verdunnen? De concentraties werkzame bestandsdelen zijn vaak toch wel hoog genoeg.

Als de fles voor 1/3 leeg is kun je deze bvb weer aanvullen met water. Even goed schudden en klaar. Natuurlijk wel zelf in de gaten houden dat het product voldoende blijft werken; te vloeibaar is ook niet handig. Gewoon even per merk/product testen dus.

Een bijkomend voordeel is nog dat je ook nog eens milieubewust bezig bent. Hoe minder rommel er in het riool terecht komt, hoe minder moeite het water weer te zuiveren.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

3 thoughts on “Extra verdunnen

 1. Marcel

  Sommige producten worden dusdanig geadverteerd dat je er weinig van nodig hebt. Dat is vaak ook zo, want super geconcentreerd. Duurzaam bezig zou je zeggen. Heel veel mensen denken hier echter weinig bewust aan; ze kijken vooral naar de hoeveelheid product. Gevolg is idd dat er veel chemische rommel de goot in gaat.

  Reply
 2. Bart

  Er zijn sowieso erg grote prijsverschillen in shampoo etc; volgens mij zit het grootste deel toch echt in marketing kosten.

  Reply
 3. Taatje

  Je betaald ook voor de naam he… Hier in de stad is een voordeelshop, daar verkopen ze wel de originele merken maar de tekst achterop is vaak in het buitenlands. Maar ik weet toch wel hoe ik mijn haren moet wassen dus ik vind het gene probleem en ze zijn vaak stukken goedkoper als de originele met de Nederlandse tekst..

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =