Besparen op je reisverzekering

Categorie: Financieel Vakantie

De prijzen van reisverzekeringen kunnen onderling flink verschillen. Het loont dus de moeite om alles goed uit te zoeken.

Hieronder een aantal bespaartips:

 • Voorkom overlap. Bekijk de dekking van je bestaande verzekeringen, bijvoorbeeld: zorgverzekering, rechtsbijstand, bagage (bvb inboedelverzekering met buiten-huis-optie, verzekering smartphone), autopech (bvb anwb) en ongevallenverzekering. Controleer in hoeverre de dekking ook in het buitenland van toepassing is.
 • Stel jezelf kritisch op. Stel je de vraag of je op vakantie inderdaad meer risico loopt dan thuis. Wees je er ook van bewust dat dingen als extreme sporten (bergbeklimmen, kano) vaak zijn uitgesloten in de voorwaarden van de verzekering. Dat is immers ‘gevaar’ dat je zelf opzoekt.
 • Vergelijk premies. Geldt natuurlijk voor alle verzekeringen, maar ook premies voor reisverzekeringen wijzigen nog al eens. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook een gewijzigde gezinssituatie van invloed zijn op de premie.
 • Ga je vaak op vakantie? Overweeg dan of het niet slimmer is een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van verzekeringen per vakantie.

Een goede website waarop je reisverzekeringen kan vergelijken is bijvoorbeeld pricewise.nl

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 thoughts on “Besparen op je reisverzekering

 1. Felix

  Aan sommige verzekeringen zitten zoveel voorwaarden; en niemand die ze ook echt leest.

  Reply
 2. Pascalle

  Altijd eerst vergelijken en daarna pas afsluiten, en ook inderdaad ook de voorwaarden en kleine lettertjes lezen.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twee × 5 =