Auto wassen

Categorie: Energie Vervoer

Het is natuurlijk lekker makkelijk om je auto even door de wasstraat te halen, maar zelf wassen is toch verreweg het goedkoopste. Een beetje wasstraat kost al snel 5 euro; op een jaar dus 60 euro. Je spaart hiermee dus een complete tankbeurt uit.

Let wel een beetje op het waterverbruik als je thuis aan de slag gaat. Rol niet meteen de tuinslang uit (150 liter), maar gebruik een teiltje water met spons (10 liter). Voor het voorspoelen kan water uit een regenton gebruik worden.

Ga je toch een keer naar een wasstraat? Let dan een beetje op het milieu. Een gemiddelde wasstraat zit al snel op 400 liter waterverbruik, niet erg duurzaam dus. Het best kies je voor een wasstraat met milieu keurmerk; deze verbruiken minder water en hebben een gesloten systeem.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 thoughts on “Auto wassen

  1. Henk-Jan

    Ik was mn auto bijna nooit. Alleen als ie echt heel smerig is, bijvoorbeeld als ik door de modder heb gereden. Een flinke regenbui doet ook al veel 😀

    Reply
  2. Eva

    Een auto in het algemeen is gewoon duur. Als je rekent wat er allemaal bij komt; afschrijving, onderhoud, verzekering, wegenbelasting, pechhulp. Dan zit ik liever wat langer op de fiets.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =