Aluin als deo

Categorie: Verzorging

Probeer eens een blokje aluin ter vervanging van deo. Aluin is een natuurlijk mineraal met antibacteriële werking. Het materiaal is oplosbaar in water; even nat maken en het kan zo als deo stick gebruikt worden. Een dun, onzichtbaar en geurloos laagje blijft achter.

Zweet is van nature geurloos, juist bacteriën veroorzaken nare geuren. Aluin voorkomt die aanwezigheid van bacteriën en pakt daarmee dus de oorzaak aan. Een van de werkingsprincipes van deo daarentegen is het maskeren van geur.

Een blokje kost ongeveer 2 euro en gaat maanden mee. Vergelijk dat eens met de kosten van een bus deo; 5 euro per bus is voor wat ‘geavanceerdere’ varianten echt niet ongewoon. Alle claims die fabrikanten maken over de werking van deo worden daarbij breed uitgemeten in dure marketing campagnes. Daarnaast zit een flink deel van de kosten ook in de verpakking (spuitbus) van het product.

Aluin wordt tot slot ook nog gebruikt bij scheren; dit om wondjes snel te helpen genezen. Door de opkomst van elektrisch scheren is aluin helaas wat in vergetelheid geraakt.

Deze tip delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =